Píší o nás: Klára Spilková předala dětskému domovu výtěžek z prodeje bagů

Symbolický šek na 86 766 korun, které už předtím připutovaly na konto Dětského domova, předala nejlepší česká golfistka Klára Spilková obyvatelům zařízení v osadě Racek u Benešova, v čele s ředitelkou Hanou Urbanovou.

V středočeském domově žije třicítka dětí, jejichž věk sahá od první třídy základní školy až po poslední ročníky středních škol a odborných učilišť. Tento domov si vybrala Klára Spilková pro svou patronaci, která zahrnula také charitativní prodej tří exemplářů bagu, s nímž golfistka hrála loni na letních olympijských hrách v Riu de Janeiru.

Bagy byly vydraženy za přispění partnerů hráčky – Raiffeisenbank a České golfové federace. Banku českého golfu reprezentovala při předání šeku ředitelka marketingu Hana Kovářová, zatímco za ČGF přijela hospodářka a členka výboru Maria Stilerová.

„Jsem ráda, že mohu pomoci dobré věci a že vydražené peníze už jsou v těch nejlepších rukou,“ řekla Klára Spilková, kterou čeká již sedmá sezona na Ladies European Tour.

Golfistku potěšil zájem dětí o sport – některé jej samy aktivně provozují a domov je znám svým zapojením do speciálních olympiád včetně těch zahraničních – a také o samotný golf. Na něj ostatně směřovaly dotazy dětí, které se zajímaly mimo jiné o to, jak se golfista vyrovnává s nervozitou, kolik má soupeřů nebo zda mívá myšlenky na konec kariéry.


Více fotografií v galerii na webu K. Spilkové

„Každého asi něco takového napadne, když se mu nedaří, ale je třeba to překonat. V tomto směru byla pro mě hodně těžká a poučná minulá sezona,“ řekla 22letá Klára Spilková dětem, které svorně vyjádřily přání si golf jednou vyzkoušet. Příležitostí bude buď slíbená návštěva blízkého Konopiště, anebo rovněž nedalekého Čertova břemene.

„Spolupráce a návštěva Kláry Spilkové nás potěšila. Bylo opět vidět, že když přijede sportovec, je o dobrou náladu postaráno,“ řekla ředitelka domova Hana Urbanová.

Po předání šeku následovala prohlídka domova včetně malé tělocvičny. V ní Klára předvedla svou kondici, když na výzvu k přeskokům přes švihadlo jich zvládla 159 za minutu.

Dětský domov Racek poskytuje výchovně vzdělávací, zdravotní a sociální péči dětem ve věku až do 18 let, popřípadě do ukončení přípravy na povolání. Dětský domov je umístěn v osadě Racek, obec Chlístov, nedaleko Benešova. Kapacita dětského domova je 32 dětí, které žijí ve čtyřech rodinných skupinách. Děti navštěvují mateřskou školu, základní školy, střední školy a učiliště v Benešově a blízkém okolí.

O děti pečují pedagogičtí pracovníci, pracovníci provozu a administrativy, kteří se snaží zajistit dětem základní pocit jistoty a bezpečí. Velkou část svého úsilí věnují herním a zájmovým činnostem, plnění školních povinností, ale hlavně přípravě na život.

>Zdrojem tohoto textu a fotografií je web Kláry Spilkové, více naleznete tam…

Zřizovatelem toho zařízení je Středočeský kraj
logo-sck